Savcı Kiraz, şehit edilmesinin 4. yıldönümünde anıldı...

Savcı Kiraz, şehit edilmesinin 4. yıldönümünde anıldı Unutulmadı

İSTANBUL Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, DHKP/C’li 2 terörist tarafından makam odasında şehit edilişinin dördüncü yıl dönümünde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda anıldı.

30 Mart 2019 - 09:51

Törene şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, bazı HSK üyeleri ile hâkim - savcılar ve adliye çalışanları katıldı.

ÖRGÜTLER SOKAĞA SALINDI

Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan şunları söyledi: “Mehmet Selim Kiraz neden şehit edilmiştir? Bu sorunun cevabını bulabilmek için yakın dönemlerde yaşadığımız sürece bakmakta fayda vardır. 2011 ekim ayında hiçbir haklı, meşru sebep yokken Taksim Meydanı’nda şu anda yurtdışında kaçak olarak yaşayan bir şahıs tarafından ‘Ayaklan İstanbul’ isimli bir video çekimi yapılmıştır. Ve Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik saldırıların altyapısı planlanmaya başlanmıştır. Ağırlıklı olarak yabancı unsurların görüldüğü planlama aşamasının yerli ayağında birtakım sözde sivil toplum örgütleri yer almıştır. 27 Mayıs 2013’te Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların kesildiği gerekçesi ile - ki bu ağaçlar yayalaştırma projesi kapsamında başka bir yere taşınmaktadır -  insanlar sokaklara dökülmüş, terör örgütleri sokaklara salınmış, yüzlerce işyeri, resmi araç, ev yakılmış yıkılmış, yağmalanmıştır.

ACILI BABAYI DİNLEMEDİLER

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
5.0'lık Deprem İzmir'i Korkuttu!
5.0'lık Deprem İzmir'i Korkuttu!
Canan Kaftancıoğlu ve Ekrem İmamoğlu açıklama yapıyor
Canan Kaftancıoğlu ve Ekrem İmamoğlu açıklama yapıyor